A húzópad kompatibilissá válik a 4.0-ás iparral

Werther, 2016. március 11.

A húzópad kompatibilissá válik a 4.0-ás iparral

Bengt-Henning Maas vezérigazgató bemutatja az MM MaschinenMarkt folyóiratnak, hogyan készül fel a Poppe + Potthoff Präzisionsstahlrohre vállalat a jövőbeli csőgyártásra

A Poppe + Potthoff a vásárlók különleges elvárásainak megfelelve 1928 óta készít precíziós acélcsöveket Wertherben. Az elvárások azonban változnak. Az egyre terjedő digitalizálással a tovább-feldolgozási folyamatok is hálózatba integrálhatók. „A vásárlók elvárják tőlünk, hogy ne csak csöveket, hanem információkat is szállítsunk. Ehhez tudnunk kell, hogy az egyes csövek min mennek keresztül” – nyilatkozott Bengt-Henning Maas a Ditzingenben megrendezett Tube Innovation Days (Csőgyártás-innovációs Napok) (2016.01.20-21.) eseményen.

Az adatgyűjtéshez a húzógépet a Poppe + Potthoff vállalat mérő és érzékelő technológiával szerelte fel. A szállított információkat ezután a folyamatadatokkal együtt összevonjuk, szemléltetjük és elemezzük, hogy az optimalizálási lehetőségeket a folyamatláncban kvázi-online valósítsuk meg. Az adatok a jövőben követik a fizikai áruáramlást. Ezáltal az értékteremtési folyamatok a vállalaton belül és a vállalatok között átláthatóbbak, hatékonyabbak és rugalmasabbak.

Az ágazat a növekvő mértékű digitalizálástól akár kis darabszámok és összetett projektek esetén is biztos folyamatokat, valamint idő- és költségmegtakarítást vár. Ezenkívül a folyamatok összekapcsolása és a hálózatba integrálás is támogatott. A just-in-time elv egyre inkább alkalmazást nyer, anélkül, hogy a saját gyártási mélységet szükségszerűen növelné. Az MM MaschinenMarkt összefoglalója: A 4.0-ás iparral járó „újítások jelentősen megváltoztatják a csőgyártási ágazatot”.

ábra: Csőgyártás 4.0 A Poppe + Potthoff Präzisionsstahlrohre vállalatnál a húzógépet mérő és érzékelő technológiával szereltük fel és digitális hálózatba integráltuk.